Välj rätt matkasse och finn en ny kultur

Den nya trenden med matkassar har vällt in och skapat stora fördelar för såväl ensamhushåll som småbarnsfamiljer som desperat letar efter extra tid. Tack vare matkassens intåg har matinköpen inte bara underlättats – de har också bidragit till att folk fått en större insyn i andra länders kokkonst och matvanor. Idag kan du hitta matkassar med olika teman och med fokus på olika kulturer, såsom indisk, kinesisk eller gammal god svensk husmanskost.

För att välja rätt matkasse så behöver du inte lusläsa nätet på information på hundra olika språk. Det räcker med att gå in på en jämförelsesajt och skrolla för att hitta det du söker. Matkasse efter matkasse med relaterad information, recension och företag står listade för att sålla bort och välja ut din älsklingsmat. Norden har gått en ny väg till mötes, och idag säger maten som äts mer om människan än den tidigare gjort.

matkulturOrientaliskt, västerländskt eller medelhavsmat – pricka in rätt!

Oavsett om du aldrig tidigare har provat på Chicken Korma eller siciliansk ravioli, eller har som sport att förse smaklökarna med nya provturer, så är en matkasse med tema oftast en bra start. I matkassarna hittar du detaljerade recept och färska råvaror, precis som om du nyss varit på plats i respektive land och handlat allt själv.

Du kan även få en 100 % vegansk matkasse eller ett innehåll som riktar sig till flexitarianer, och så vidare. Rachel Seow Sosa på matkasseföretaget Årstiderna tror på en vegansk utveckling.

”Vi står gärna i frontlinjen här och har därför slutat helt med våra köttkassar. På kontoret äter vi ofta veganskt och efter önskemål från kunder började vi med den populära veganska matkassen”

Detta är ett fenomenalt sätt att berika dina sinnen och din gom och samtidigt lära dig att lag mat av det ovanligare slaget än den du kanske är van vid. Kanske är det ett sätt att komma närmare en utländsk vän, att våghalsigt prova något nytt eller att utöka dina erfarenheter i köket. ”Mannens väg till hjärtat går genom magen”, heter ordspråket, men möjligtvis gäller även det gemenskapen som kan utvecklas på ett globalt plan.