Populärt med indiska smaker

Fler och fler indiska restauranger öppnar i landet och många familjer väljer att laga indiskt till middag. De kryddsäkra smakerna är något som kännetecknar den goda maten. Men man får inte glömma drycker som chai och lassi som även dem är baserade på goda kryddor.

chicken tikka masalaDen indiska maten fortsätter att vara en av favoriterna på svenskarnas middagsbord. Grytor och välkryddade såser och mängder av ris är något som många fastnat för. Det har till och med blivit så populärt att fler och fler indiska restauranger öppnar upp i landet och många drinkar baseras på indiska kryddblandningar.

Det som gör att många tycker det är gott är att man använder smaker med mycket kontraster.

Precis som vi skrev om i ett tidigare inlägg är det kryddorna som gör att vi tycker att den indiska maten är så god. Kryddorna används på ett helt annat sätt i indiska maträtter vilket oftast skapar väldigt lyckade matupplevelser för oss västerlänningar. Men det är inte endast i maten som kryddblandningarna skapar goda smaker. Kryddorna följer med hela vägen där allt ät- och drickbart från den indiska matkulturen är baserade på välkryddat.

Indiskt även i drycker

Skumdrycken lassi känner många igen från den indiska menyn där yoghurt, mjölk och förtrollande kryddor skapar den populära drycken. Nu har även ett av Sveriges kaffeföretag Zoega lanserat en ny kaffeblandning inspirerad av Indien. Intressanta och annorlunda smakupplevelser kännetecknar såklart även denna nya dryck. Andra populära drycker är även chai-te och kalla is-drycker med mängder av fräsch ingefära och chili.

Efter att ha läst detta inlägg är det kanske dags att planera en chicken tikka masala till middag med en drink baserad på ingefära till efterrätt?