Indiska restauranger i Stockholm

Stockholm har blivit något av ett restaurangernas Mecka i Norden och restaurangerna har blivit allt fler och erbjuder ett allt bredare utbud av mat från hela världen. I många brittiska tv-serier beställs det mycket hämtmat från Indiska restauranger, fast de säger inte indian food utan curry. Anledningen till att det är vanligare där med indisk mat sägs bero på att många indier flyttar till Storbritannien eftersom de tidigare var en brittisk koloni och de behärskar resan språket.

I Sverige är det inte riktigt lika vanligt med indiska restauranger, inte lika vanligt som vår lokala pizzeria eller Thaikiosk, men i storstäderna och framför allt i Stockholm finns det ändå ett relativt stort utbud av olika Indiska restauranger att välja mellan. Det gäller bara att välja rätt så att man inte hamnar på ett ställe som lägger rått kött i handfatet där kunderna ska tvätta händerna. Ett tips är att läsa recensioner om restaurangen innan för att höra hur andra upplevt sitt besök, på Restauranger Stockholm kan du läsa en lättsam recension om hur de upplevde besöket på olika restauranger och även läsarnas kommentarer. På så sätt vet man om det är värt ett besök eller om man ska välja något annat ställe. De har dessvärre inte kategoriserat upp restaurangern i olika kök däremot område och om man är ute efter lunch eller middag, så på så sätt kan man leta sig fram till det man söker. Men det går även att söka på restaurangens namn om det är ett specifikt ställe man vill läsa om.

Little India i Stockholm

Indisk rätt med naanbrödI Vasastan i området kring Norrtull finns det tre olika indiska restauranger i samma kvarter och det skulle man väl kunna kalla Stockholms Little India fast förutom de tre restaurangerna så har nog inte kvarteret mycket gemensamt med Indien. De tre erbjuder lite olika upplägg och inget av dem är super flott utan lite enklare indiska restauranger med goda exotiska rätter på menyn. Något som skiljer indisk hämtmat från övrig vanlig hämtmat i Sverige är att den är rätt dyr. Du betalar mellan 150-200 kr för en middag jämfört med mellan 70-110 kr för ex. pizza, sushi och thaimat. Det kan vara en av anledningarna till att indisk mat inte blivit mer populär bland medelsvensson men det kan även bero den senaste hälsotrenden i Sverige eftersom Indisk mat inte är känd för att vara särskilt fettsnål med all grädde och naanbröd. Kanske finns det en del utvecklingsmöjligheter för den experimentella indiska kocken att erövra de svenska smaklökarna med hälsosam indisk mat för en rimlig penning, så att det blir ett alternativ för de stressade Stockholmarna att ta med sig hem när de inte hinner eller orkar laga mat.