Dryck till den indiska grytan?

Till en varm och stark indisk rätt är det viktigt att släcka törsten då och då. Detta kan man göra med allt från vatten till mjölk eller något lite mer spännande alternativ. Men det är bra om man inte dricker läsk för mycket, då detta inte är optimalt för säg, tänderna.

I dag skriver vi om hur man bör tänka kring dryck, till den indiska grytan eller utan. Det är inte så bra att dricka drycker med socker, som finns i juice bland annat. Vi skriver även om hur det är viktigt att ha ett rejält matbord att njuta av maten kring, tillsammans med de man tycker om mest.

matbord hem inredning kök I en artikel i Svenska Dagbladet kan vi exempelvis läsa om hur läskedrycker, juice och sportdrycker gör så att var tredje ung svensk faktiskt har frätskador på sina tänder. Nu uppmanar Sveriges tandläkarförbund att landets 8 000 tandläkare ta frågan på större allvar, så att inte unga får större skador helt i onödan. Om detta kan man även läsa om i Expressen, där forskare vill minska mängden socker i just drycker tillsammans med läkare.

Om man vill dricka lite mer sofistikerade drycker men inte nödvändigtvis alkohol, är alkoholfria viner ett gott alternativ att plöja runt bland. Det som man bör tänka på är att alkoholfria viner har en slags tendens att vara lite sötare i smaken , vilket gör att det är smart om också maten man äter har lite sötma i sig. Mer om detta kan man läsa om i en artikel i Aftonbladet, där också ett antal viner rekommenderas, alla utan alkohol givetvis.

Ett bord att njuta av maten kring

För att kunna njuta av den där mustiga indiska grytan krävs det plats att sitta och äta. Matglädjen är ju inte utan att man gärna sitter runt ett bord med kära vänner och familjemedlemmar. Ett matbord är en viktig investering, eftersom det är där man kanske har den viktigaste tiden tillsammans med varandra när man pratar om dagen eller håller en middag med fina vänner på besök. Men det kan vara trist att köpa köksmöbler på säg Ikea, som alla andra, som tur är finns det massor av varianter på nätet – köp matbord online i stället.