Muskot, restaurangtips i Stockholm

Att äta indiskt är en smakupplevelse som fler borde pröva på ibland även om det kan vara lite starkt för smaklökarna. Här är ett tips på en av flera spännande indiska restauranger i Stockholm.

”Väl värt ett besök!”

För den som ska gå ut och äta så finns det en uppsjö av olika restauranger, men när det gäller just indiska restauranger är utbudet inte lika brett ens i den pulserande miljonstaden Stockholm. Dock finns det ett och annat ställe dit man kan gå för att äta en indisk middag med sina vänner. En av restaurangerna som man kan testa är Muskot – Väl värt ett besök! Det rör sig om en bengalisk/indisk kvarterskrog. Här får man betala mellan 120 och 245 kronor för en varmrätt så priserna är klart överkomliga. Vill man så kan man även kombinera maten med ett glas vin eftersom restaurangen har rättigheter att servera alkohol.

Matiga och heta grytor

En typisk maträtt här är ”bengali fire” som är en riktigt het gryta med en unik kryddblandning som Muskot själva har tagit fram. Den kostar 180–195 kronor beroende på om grytan ska innehålla vanligt kött, fisk, lamm eller något annat slags protein. Muskot lagar äkta bengalisk mat. Smakerna ä ofta starka, mustiga och kryddiga och restaurangens köksmästare tar gästerna med på en riktig smakresa. Skaldjur, grönsaker och fisk är lite av vad som bjuds. En ganska stor del av menyn är vegetarisk och det kan vara skönt att veta att man inte behöver boka bord om man går hit en vardag. Restaurangen är även en lunchrestaurang. Muskot Kök och bar ligger på Vanadisplan 2 i centrala Stockholm.