Matkasse med färre tillsatser

Indisk mat går ut på noga utvalda råvaror, ofta vegetariskt med mycket baljväxter. Det är med andra ord inte konstigt att indisk mat är så populär just nu: den är lätt att laga utan onödiga tillsatser och är lagad från grunden. Det indiska köket kräver en del planering, precis som annan hälsosam kost, så varför inte låta någon annan planera åt dig? Här kommer vi med tips och inspiration och kan även rekommendera en matkasse som har det rätta tänket!

Vi tycker att mat ska lagas med tanke på hälsa och klimat, och därför kan vi rekommendera Middagsfrid som erbjuder färdigplanerade matkassar. Deras koncept bygger på att de har proffsiga recept som alla ser till att minska svinnet och öka användningen av de köpta råvarorna. Mycket av deras recept har sina influenser från det indiska köket, läs till exempel det mumsiga receptet Hurry Curry i Ekuriren! Visst krävs det lite planering att laga mat som inte har onödiga tillsatser, och just därför är det smart att låta Middagsfrid göra det åt dig.

Ekologiskt och färdigplanerat

Det har hänt mycket sedan människor hade tid att planera sina middagar. Idag jobbar vi i allt större omfattning och många hinner inte med vardagsbestyren. Det gör att man enkelt går och handlar något halvfabrikat på affären efter jobbet, trots att man vet med sig att det inte är lika hälsosamt och dessutom inte särskilt bra för klimatet. Färdigplanerad mat är bättre mot svinn eftersom alla ingredienser är tänkta att finnas i fler måltider än bara en.

Det indiska köket är tacksamt på det sättet att det ofta innehåller råvaror som är mycket nyttiga och proteinrika. Alla baljväxter och paneer-osten är rika på näringsämnen och det går att laga rätterna utan onödiga tillsatser. Här kan du få lite inspiration om vad det kan finnas för recept!

Indisk mat är inte alltid vegetarisk, och just färdigplanerade matkassar har inte alltid indiska recept. Man kan välja att ha en så kallad flexitariankasse, eller en helt vegetariskt. Huvudsaken är att man vet att det är byggt på kvalitet, bra urval och recept som är tänkta att vara klimatsmartare!